Podologische aanpak is vereist
Het verhelpen van klachten in de voet vereist een podologische aanpak. De aanpak begint met het onderzoek, eventueel aangevuld met een echo en het aanmeten van de juiste therapiezolen die uw lichaamshouding corrigeert. De aanpak kunnen we aanvullen door samen te werken met andere gespecialiseerde zorgverleners zoals de fysiotherapeut en de pedicure. En natuurlijk niet te vergeten de belangrijkste rol; de persoon met voetklachten!
De juiste aanpak
Lopen met pijn is niet fijn en beïnvloed maar al te vaak het plezier van lopen en bewegen. Cliënten die een vestiging van Podozorg bezoeken ondergaan het onderzoek, luisteren goed naar de adviezen, nemen een folder mee en stemmen in met de aanpak. We maken indien nodig afspraken met aanvullende zorgverleners. Na fabricage kan de cliënt de op maat gemaakte zolen ophalen en in de schoenen plaatsen. De aanpak is in volle gang en voor de cliënt geldt; Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
Nagenoeg alle cliënten laten op controle weten dat ze aanzienlijke verbetering ondervinden en vertellen enthousiast over de resultaten die ze hebben meegemaakt. Zoals de resultaten van de oefeningen, de aanschaf van goede schoenen en indien nodig het gebruik van een nachtspalk en aanvullende zorg van samenwerkende zorgverleners. Het is altijd fijn te horen dat de voorgestelde aanpak van Podozorg de cliënt tevreden stelt, en dat de pijn uiteindelijk afneemt en verdwijnt.
Maar er zijn ook excuses
Een klein aantal cliënten komt terug met weinig tot geen verbetering. Deze cliënten hebben ook recht op pijnvrij lopen, en is het belangrijk is om te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is. Mogelijk moeten we de voorgestelde aanpak aanvullen of bijstellen. Soms zijn er logische redenen dat stappen van de aanpak niet zijn ondernomen. Maar soms horen we alleen excuses waardoor de zolen uiteindelijk in de kast blijven liggen. De volgende excuses horen we:
- In huis lopen we niet op schoenen
- De zolen passen niet in al mijn schoenen
- O ja, oefeningen. Hoe zat dat ook alweer
- Met de nachtspalk kan ik niet in slaap komen
- Hoezo slechte schoenen, ik loop er al jaren op
- Hoezo slechte schoenen? Ze zijn anders erg duur
- Mijn masseur zei dat ik wel even zonder zolen kon
- Ik dacht dat ik nu die lange afstand tour wel kon maken
- Ik probeerde het echt, maar kan niet wennen aan die zolen
- Met warm weer draag ik slippers en daar passen geen zolen in
- Met zulk soort schoenen kan/mag ik niet verschijnen op mijn werk
- Als ik mijn bed uit stap loop ik het eerste uur op blote voeten of sokken
Allemaal redenen waarom zolen soms in de kast verdwijnen.
Goede uitleg helpt
Het is aan de cliënt te beslissen om meer of minder aandacht aan de aanpak te geven. De belangrijkste speler in de aanpak van voetklachten is de cliënt zelf. Hij of zij is er immers altijd bij. Daarom bespreken wij de excuses en geven uitleg over de zin en onzin. U kunt bijvoorbeeld huisslippers of buitensandalen aanschaffen waarin therapiezolen passen. En voor nagenoeg elk budget zijn schoenen met een losse binnenzool te vinden. Wij adviseren u graag over winkels met geschikt schoeisel. Door een goede nazorg te verlenen en de aanpak duidelijk en transparant te maken, zullen de zolen niet meer ongebruikt in de kast verdwijnen.
Vind een praktijk
Benieuwd wat onze Podozorgers voor u kunnen betekenen? Vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk via onze praktijkzoeker. Klik op de onderstaande knop!